Persoonlijke ontwikkeling en Loopbaanbegeleiding

Zit je met professionele vragen? Voel je je slecht in je vel en is dit mogelijk te wijten aan je werk? Heeft je huidig persoonlijk welbevinden gevolgen voor je werk? Heb je werkrelaties die niet goed zitten? Vraag je je af welke richting je verder uit moet? Stel je te hoge eisen of ervaar je een te hoge werkdruk of heb je net te weinig uitdagingen?

Met dit soort vragen ga ik aan de slag. Indien je vraag rond loopbaanadvies draait, dan kan je bij mij terecht met loopbaancheques.

Ik inspireer je en coach je om stappen vooruit te zetten.

Trainingen en inspiratiesessies
 • Individuele coaching

  Je kan beroep doen op individuele coaching. Na een verkenning van je situatie formuleren we haalbare doelen en gaan we in verschillende gesprekken stap voor stap richting dat doel. 
 • Inspirerende lezingen en workshops

  Daarnaast geef ik ook inspirerende lezingen en workshops rond de thema’s persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap: ‘ken je kernletters’ (MBTI), ‘oplossingsgericht werken’, ‘uit je comfortzone’, ‘kernkwadranten’, ‘over uitdagingen en valkuilen’, …

Andere terreinen waarop ik werk

Welzijn

Welzijn

We werken zo’n 40 uur per week. Logisch dat ons werk een impact heeft op ons fysieke en mentale welzijn. Maar ook onze persoonlijkheid, onze privé-context, ons verleden, … hebben een impact op hoe we ons voelen en hoe we ons gedragen op het werk. Als arbeidspsycholoog ben ik al jaren geboeid door de interactie tussen al deze factoren.

Leadership

Leadership

Als leidinggevende komt er heel wat op je af. Je moet de richting aangeven, maar tegelijk ook zien of iedereen mee is. Je moet vaak moeilijke beslissingen nemen en nog moeilijkere gesprekken voeren. In een vergadering wil je info overbrengen, maar ook interactie en inspraak garanderen. Onmogelijk ? Neen, maar wel een uitdaging.

Teamontwikkeling

Teamontwikkeling

Een goed draaiend team kan mensen boven zichzelf doen uitstijgen, welzijn verhogen en tot fantastische resultaten leiden. Het omgekeerde is helaas ook waar.

Ik help je bij het samenstellen, het ontwikkelen of het opnieuw op de rails krijgen van een team.

Zij gingen je voor

  "Duidelijk een expert ter zake, combineert praktijkervaring met theorie maar altijd in balans, goed gebracht, niet per se alles over het onderwerp willen brengen op 1 dag, focus op concrete handvaten"

  Indaver

  "De sessie wordt op een interactieve manier gegeven, met een goede afwisseling tussen theorie en praktijk"

  Vlaamse Milieu Maatschappij

  "Training was boeiend, nieuw, anders en Tom bracht dit ook op een aangename manier. Niet met voorgekauwde slides (waren er wel, maar eerder ter ondersteuning)"

  Kuraray / Eval Europe

  "Niet gebracht met één bepaalde pet op (psycholoog, leidinggevende, ondernemer, ..) maar met al deze petten tegelijk waardoor een zeer objectieve benadering"

  Indaver

  "De gedrevenheid, interactie en de leuke oefeningen maakten er een interessante vorming van"

  Belfius

  "Levendige workshop, goede tips en leerzame oefeningen"

  Vlaamse Milieu Maatschappij

  "Tom is een aangename spreker die de zaken op een duidelijke manier kan aanbrengen en met concrete voorbeelden kan illustreren. Hij werkt praktisch met veel oefeningen, om nadien een minimum aan theorie mee te geven. Deze aanpak maakt het vlot en zorgt voor variatie en interactie binnen de groep."

  Belfius

  "Wat ik ten zeerste apprecieer, is zijn no-nonsense aanpak. Op een zeer praktijkgerichte manier is Tom niet louter een klankbord voor mij, maar ook een mentor die een aantal concrete tips & tricks geeft. Hij kan als geen ander door middel van onderlinge gesprekken tot de kern van de zaak doordringen, waardoor er kan gefocust worden op hetgeen wat écht van belang is voor mij en mijn ontwikkeling.

  Tom verkoopt geen gebakken lucht, maar geeft échte toegevoegde waarde om je als mens en manager verder te ontwikkelen. Ik beveel hem dan ook hartelijk aan, aan iedereen die zich verder wil ontplooien. "

  Dimitri Nauwelaerts, AED Group

  "Met de Sportpaleisgroep werken we reeds enkele jaren met Tom samen. Tom zette samen met ons een ontwikkelingstraject op voor de leidinggevenden en liet al onze medewerkers kennismaken met MBTI. Ook bij de invoering van evaluatiegesprekken was Tom een welkome partner. We appreciëren zijn no-nonsense stijl, gefundeerde en doelgerichte aanpak.
  "

  Steven Peremans, Sportpaleisgroep

  "Tom is een psycholoog die motiveert, inspireert en overtuigt. Hij is bovendien als geen ander in staat om theorie te vertalen naar praktijk en concrete handvatten. Ik ben ontzettend blij om Tom in ons team bij Better Minds at Work te hebben en onze klanten zijn laaiend enthousiast over de trainingen die Tom geeft. Zijn “likeability” factor is heel hoog en hij gedijt prima in eender welk klimaat. Kortom, ik vind het inspirerend en heel prettig om met Tom samen te werken!"

  Elke Geraerts, keynote speaker

  "Showing drive, enthusiasm en positiviness in an inspiring way"

  Kuraray

Contacteer me