Leadership

Als leidinggevende komt er heel wat op je af. Je moet de richting aangeven, maar tegelijk ook zien of iedereen mee is. Er wordt van je verwacht dat je mensgericht bent, maar tegelijk ook directief kan optreden. Je moet vaak moeilijke beslissingen nemen en nog moeilijkere gesprekken voeren. In een vergadering wil je info overbrengen, maar ook interactie en inspraak garanderen. Er worden resultaten van jou en je team/afdeling verwacht en tegelijk wil je ook het welzijn bewaken.

Onmogelijk? Neen, maar wel een uitdaging.

Ik train en begeleid al 25 jaar leidinggevenden bij het vinden van de juiste balans tussen 'sturen' en 'steunen'.

Trainingen en inspiratiesessies
 • Persoonlijk leiderschap

  In trainingen en workshops rond ‘persoonlijk leiderschap’ vertrekken we bij de basis: jijzelf als leidinggevende. Wat drijft je? waarvoor doe je het? wat maakt je kwaad en wat maakt je gelukkig? welke doelen wil je behalen? We kijken naar de stijlen van leidinggeven die het meest in je comfortzone liggen en wat daarbuiten ligt, naar jouw persoonlijkheidsprofiel en wat je daaruit kan leren. 
 • Coaching skills voor leidinggevenden

  In trainingen rond ‘coaching skills voor leidinggevenden’ werken we aan de vaardigheid om goed met je mensen te communiceren. Bevragen, instructies geven, grenzen stellen, coachen, …  We leren in het geven van autonomie, het inschatten van competenties en het motiveren van je mensen. Inzicht en oefening wisselen elkaar af. 
 • Begeleiden van teams

  In trainingen rond ‘begeleiden van teams’, zoomen we specifiek in op de dynamiek van een team. Wat bevordert en belemmert? Hoe ga je om met verschillende dynamieken en snelheden? Waar bevindt mijn team zich in zijn ontwikkeling op dit moment ? Hoe begeleid ik teamvergaderingen ? Hoe breng ik ‘schwung’ in mijn team en hoe verhoog ik onderlinge verbondenheid?  
Het vaakst geef ik in organisaties op maat trajecten voor leidinggevenden. Geënt op de vertreksituatie van de organisatie, achtergrond van de deelnemers en specifieke doelstellingen ontwikkel ik een begeleiding en project op maat, voor een grote groep (lezing), kleinere groep (workshop of training) of individueel (coaching).
Trainingen en inspiratiesessies

Andere terreinen waarop ik werk

Welzijn

Welzijn

We werken zo’n 40 uur per week. Logisch dat ons werk een impact heeft op ons fysieke en mentale welzijn. Maar ook onze persoonlijkheid, onze privé-context, ons verleden, … hebben een impact op hoe we ons voelen en hoe we ons gedragen op het werk. Als arbeidspsycholoog ben ik al jaren geboeid door de interactie tussen al deze factoren.

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

Voel je je slecht in je vel en mogelijk te wijten aan je werk? Heb je werkrelaties die niet goed zitten? Vraag je je af welke richting je uit moet? Stel je te hoge eisen of ervaar je een te hoge werkdruk of heb je net te weinig uitdagingen?

Met dit soort vragen ga ik aan de slag.

Teamontwikkeling

Teamontwikkeling

Een goed draaiend team kan mensen boven zichzelf doen uitstijgen, welzijn verhogen en tot fantastische resultaten leiden. Het omgekeerde is helaas ook waar.

Ik help je bij het samenstellen, het ontwikkelen of het opnieuw op de rails krijgen van een team.

Zij gingen je voor

  "Duidelijk een expert ter zake, combineert praktijkervaring met theorie maar altijd in balans, goed gebracht, niet per se alles over het onderwerp willen brengen op 1 dag, focus op concrete handvaten"

  Indaver

  "De sessie wordt op een interactieve manier gegeven, met een goede afwisseling tussen theorie en praktijk"

  Vlaamse Milieu Maatschappij

  "Training was boeiend, nieuw, anders en Tom bracht dit ook op een aangename manier. Niet met voorgekauwde slides (waren er wel, maar eerder ter ondersteuning)"

  Kuraray / Eval Europe

  "Niet gebracht met één bepaalde pet op (psycholoog, leidinggevende, ondernemer, ..) maar met al deze petten tegelijk waardoor een zeer objectieve benadering"

  Indaver

  "De gedrevenheid, interactie en de leuke oefeningen maakten er een interessante vorming van"

  Belfius

  "Levendige workshop, goede tips en leerzame oefeningen"

  Vlaamse Milieu Maatschappij

  "Tom is een aangename spreker die de zaken op een duidelijke manier kan aanbrengen en met concrete voorbeelden kan illustreren. Hij werkt praktisch met veel oefeningen, om nadien een minimum aan theorie mee te geven. Deze aanpak maakt het vlot en zorgt voor variatie en interactie binnen de groep."

  Belfius

  "Wat ik ten zeerste apprecieer, is zijn no-nonsense aanpak. Op een zeer praktijkgerichte manier is Tom niet louter een klankbord voor mij, maar ook een mentor die een aantal concrete tips & tricks geeft. Hij kan als geen ander door middel van onderlinge gesprekken tot de kern van de zaak doordringen, waardoor er kan gefocust worden op hetgeen wat écht van belang is voor mij en mijn ontwikkeling.

  Tom verkoopt geen gebakken lucht, maar geeft échte toegevoegde waarde om je als mens en manager verder te ontwikkelen. Ik beveel hem dan ook hartelijk aan, aan iedereen die zich verder wil ontplooien. "

  Dimitri Nauwelaerts, AED Group

  "Met de Sportpaleisgroep werken we reeds enkele jaren met Tom samen. Tom zette samen met ons een ontwikkelingstraject op voor de leidinggevenden en liet al onze medewerkers kennismaken met MBTI. Ook bij de invoering van evaluatiegesprekken was Tom een welkome partner. We appreciëren zijn no-nonsense stijl, gefundeerde en doelgerichte aanpak.
  "

  Steven Peremans, Sportpaleisgroep

  "Tom is een psycholoog die motiveert, inspireert en overtuigt. Hij is bovendien als geen ander in staat om theorie te vertalen naar praktijk en concrete handvatten. Ik ben ontzettend blij om Tom in ons team bij Better Minds at Work te hebben en onze klanten zijn laaiend enthousiast over de trainingen die Tom geeft. Zijn “likeability” factor is heel hoog en hij gedijt prima in eender welk klimaat. Kortom, ik vind het inspirerend en heel prettig om met Tom samen te werken!"

  Elke Geraerts, keynote speaker

  "Showing drive, enthusiasm en positiviness in an inspiring way"

  Kuraray

Contacteer me