• 2020/02/05
  • welzijn; leiderschap; stress; motivatie; betrokkenheid

Leiding geven aan welzijn

'leiding geven aan welzijn', onder die titel begeleid ik al enige tijd leidinggevenden in leertrajecten waar betrokkenheid, leidinggeven en welzijn centraal staan. Altijd fijn om vanuit feedback van deelnemers zelf te leren wat er nu na zo'n training komt bovendrijven. Ik deel de feedback graag met u.

Op de vraag aan deelnemers : 'wat vond je vooral boeiend in de opleiding 'leiding geven aan welzijn', ' geven deelnemers o.a. volgende feedback :

- "In tijden van toenemende werkdruk was dit een zeer nuttige sessie die de mogelijkheid bood om stil te staan bij verschillende aspecten van welzijn"
- "Ik heb geleerd meer feedback te geven, zowel positieve als negatieve, en heb al gemerkt dat dit een gezonde dynamiek op gang brengt waarbij opener wordt gecommuniceerd."
- "Een beter idee te krijgen van het spanningsveld - wanneer is stress positief voor de prestatie en wanneer negatief. Het belang ervan van feedback te geven en te krijgen. Het afwegen van draagkracht en draaglast. Dat 'feel good' in hoofdzaak aan drie aspecten te koppelen is, met name verbondenheid, competentie en autonomie."
- "belang van luisteren en doorvragen"
- "de zelfdeterminatie en het achterhalen waar de medewerkers zich bevinden."
- "Hoe je symptomen van burn-out/depressie kan detecteren bij je medewerkers en wat je ermee kan doen. Het thema verbondenheid."
- "besef dat je tijd moet en mag maken voor de mensen van je team -manieren om energievreters/gevers te achterhalen -burn-out symptomen/alarmen -meeste delen van de training"
- "Gehele pakket was verrijkend, interessant en zette aan tot nadenken voor huidig een toekomstige manier van werken"
- "Focus op welzijn, oefeningen die ook gelegenheid geven om collega's beter te leren kennen want een training is ook een sociaal gebeuren."
- "Goede uitleg bij alles: wetenschappelijk onderbouwd, met goede voorbeelden, interactief, vrije oefenvormen, toegankelijke lesgever, met kennis van zaken"

Ook zin om jouw leidinggevenden sterker te maken rond dit thema ? Contacteer me vrijblijvend om hierover in gesprek te gaan.